probuda
Детски празник, организиран от НЧ“Пробуда-1933“ в рамките на кампанията „Да бъдеш Баща“ през месец юли

Трогателен призив за помощ на читалище „Пробуда-1933“ в карловското село Куртово запали нова дарителска кампания във фейсбук. От няколко дни в социалната мрежа се разпространява апелът на читалищния секретар Катя Алексиева за събиране на книги.

„Решихме да възстановим библиотеката към читалището, но архивът, с който разполагаме е ужасно стар. Кандидатствахме миналата година за закупуване на нови книги към МК, но не ни одобриха проекта. Имаме любознателни деца в селото, но нямаме нови и интересни книги, с които да ги привлечем в библиотеката“, разказва Алексиева. Тя посочва, че липсват дори задължителните заглавия за учениците.

„Моля, всички от вас, които имат някоя книга в повече, препрочетени интересни книги, книги, които са задължителни за четене за учениците от 1-12 клас, да ни ги изпарите на адрес: село Куртово, община Карлово, ул.“ Първа“13, НЧ“Пробуда-1933″. Ще ви бъдем много благодарни, ако ни помогнете да възстановим библиотеката в това малко селце и успеем да накараме жителите му да станат редовни читатели!!!“, пише Катя Алексиева.

Десетки потребители на фейсбук споделят призива й и сами изявяват желание и готовност да дарят книги.

Читалището в с.Куртово се нуждае също от компютър и принтер. „Имаме деца от социално слаби семейства, които нямат такива в къщи, а в училище все по-често им дават домашни, които трябва да бъдат направени на компютър. Ще сме страшно благодарни, ако някой ни дари подобна техника“, обяснява още Алексиева.